Dressyrpass i snön

Inatt har det snöat lite grann så jag passade på att rida ett dressyrpass med Cirren på fältet. Men det blev klampar. Red dock väldigt lugnt så det funkade bra. Önskar att det blir vår snart så det blir lättare att rida. När det är sånt här väder så är det svårt att hitta motivation.

Cirren var i alla fall riktigt mjuk och fin, gick lite låg i formen, men lät honom göra det eftersom underlaget inte var det bästa. Sätter man lite mer tryck i honom så brukar han komma fram bättre med nosen. Sen är det ju inte riktigt rollkur jag ängnar mig åt, jag låter honom själv välja plats på nosen.

Ska försöka rida båda imorgon, men som sagt, det beror på underlaget.


Lite mer snö så skulle det funka bättre att rida...

Det är kallt

Idag var jag ute på en skrittur. Det går ju inte göra annat när det är så här kallt. Marken är stenhård och hästarna tycker inte alls att det är roligt. Varken i hagen eller när man är ute och rider. Hoppas att det blir lite mildare väder, eller att det kommer lite snö.

Loppan och jag var ute i en timme ungefär i alla fall. Skogen är rätt mysig att rida ensam i tycker jag. Man kan sitta och fundera och planera inför våren.


Det har varit tyst ett tag

Jag har varit sjuk i 1½ vecka nu så hästarna har fått ofrivillig (från min sida i varje fall) vila. Men idag hann jag med en häst när jag kom hem från utbildningen jag varit på.

Cirren fick komma ut på en skrittrunda i skogen, hade några viktiga samtal att ringa så jag slog två flugor i en smäll. Delvis därför det bara blev skritt idag. Vi träffade på tre älgar, och vi träffade de två gånger. Tur att det är pli på hästen så han inte far iväg i full fart för såna struntsaker. Lite otäcka var de tyckte han men lyssnade på matte.

Jag hoppas på att hinna med Loppan imorgon. Det beror lite på tider och så, det blir svinkallt när solen försvinner. Så imorgon blir det i så fall mer kläder på.


Grusvägarna är perfekta att rida på om det inte blir kallt igen

Håll er till termobyxor

Jag bytte termobyxorna mot ridbyxor till nästa häst. Det blev KALLT, iofs så var det senare och solen var på väg ner. Men det blir nog termobyxor på ett tag tror jag. Loppan fick också skritta och trava på fältet, båda gick i riktigt fin form för att bara ha varit ute och skrittat på långa tyglar det sista. Imorgon blir det som sagt vila och på onsdag blir det nog uteritt igen.


Det har fallit lite snö

Imorse så föll det yttepytte lite snö här. Så jag vågade mig på att prova fältet idag. Cirren var först ut och det blev varmt i solskenet. Eller så är det pga förkylningen som satt klorna i mig. Idag blev det i alla fall lite trav och även ett par galoppfattningar. Men det är hårt fortfarande. Sen gjorde förkylningen att jag inte orkade rida jättelänge så det blev ca 1 timmes skritt och trav. Imorgon blir det nog vila för allihop för jag ska iväg på möte.


Lättlärd

Lilleman är en riktig liten stjärnelev. Idag har han stått själv i gången och blivit ompysslad. Och han vet att när man varit duktig får man godis och då är han såå söt. Ska försöka få lite nya bilder på honom också.


Älg på flykt

Även Loppan var ute på skrittpromenad i skogen, försöker variera vägarna, men det är inte lätt när de har avverkat sönder allt i närheten. Stora skogsmaskiner borde vara förbjudet... Vi lyckades i alla fall skrämma en älg på flykt, vet inte om hästen eller älgen blev räddast? Lite piggare steg blev det i alla fall på pållen efter det. Haha.


Puss på kinden matte


Sällskap

Idag fick jag och Cirren sällskap av mamma när vi tog våran skrittpromenad. Blev en lagom lång sväng idag, solen sken så fint när vi red iväg och kameran var med och dokumenterade lite. Bilderna ligger dock på en annan dator.


Jag vill ha vår så man kan rida ordentliga dressyrpass på banan...

Övar på min vackra stämma

Jag kom på igår att Cirren blev lugnare av att jag började sjunga, om han fick syn på någor otäckt. Men när man rider förbi andra gårdar så kanske man ska försöka att inte sjunga... Jag nynnade lite idag istället. Vill inte skämma ut mig ju. Blev en lagom lång tur idag för att kolla av ett par ridvägar, synd att vi har en sur bonde som väljer att förstöra sina egna vägar för att vi inte ska kunna rida där. Jättesynd, för det hade varit perfekt att gå där med Lilleman.

Fortsätter med mina skrittrundor tills underlaget är bättre. Suck, jag vill ha ett ridhus!


Cirren vintern innan hingstpremieringen

Lilleman räknas numer som tvååring

Vi mjukstarade lite idag med att komma in och stå uppbunden i gången och borstas lite. Cirren stog i andra gången som moraliskt stöd. När vi borstat klart och tittat i alla hovar så fick han prova på att ha bett i munnen. Inget konsigt med det. Imorgon blir det samma procedur.

Det är svårt att tänka sig att han varit såhär liten...


Lååång skrittur i vinterlandet

Idag var det Loppans tur att komma ut på långtur. Vädret var väldigt konstigt då det både snöade och blåste som bara den för att sen blir vindstilla och klart. Tog samma runda som igår och vi var ute i nästan två timmar. Att bara skritta så länge är inte kul, det känns i rumpan...

Jag hade ju hoppats att det skulle komma lite snö så det gick att börja rida ordentligt. Någon gång måste det ju vända.
 

Om det bara blev lite mjukare så kan man ju rida på vägarna - första språnget någonsin

Ändrade planer

Friseringen blev framflyttad till imorgon. Har istället skjutsat pappa ner till Horred, han skulle iväg till Spanien.

Men innan det hann jag med att skritta ut med Cirren i skogen. En timme och fyrtiofem minuter var vi ute, det var roligt tills vi kommit halvvägs. Då började jag frysa, trots att jag hade massa kläder på mig. Då känns det inte så bra att veta att det tar lika lång tid hem... Cirren hade istappar i mustaschen när vi kom hem och stannade utanför stallet, stackarn.

Det ska visst komma snö inatt om man tror meterologerna, så då kanske det blir lite bättre ridunderlag. Det är ju inte så roligt nu när det är stenhårt överallt.


Lite snö nu vore inte fel, Cirren på träningspass för tre år sen...

Planer inför morgondagen

Nu när det är nytt år är det dags att ta tag i frisyrerna. Både Loppan, men framför allt Cirren har börjat bli lite vildvuxna i manar och svansar. Så imorgon plockar jag fram frisersakerna; sax, trimkniv och mitt älskade pälsglans.

De andra ponnyernas manar får vara naturella, men svansarna kan man alltid kapa lite på längden. Jag får se om jag hinner med alla imorgon.


Såhär lång man hade Cirren vintern 2003/2004, numer är den ryckt och ganska mycket kortare

Ridtur nummer två

Hanns också med idag. På Loppan. Efter att benen var som isbitar efter första ridturen åkte termobyxor och en extra fleecetröja på till nästa tur. Samma visa här, borsta av och sen på med alla grejer och iväg. Det började skymma lite, men kändes varmare, (kan ju ha med extra tröjan och termobyxorna att göra...). När vi kom ut ur skogen på väg hem så såg vi solnedgången, vackert värre. Månen var redan uppe och ett par stjärnor som höll den sällskap.


Galoppträning en vårdag, jag längtar till underlaget tillåter galopp i full fart

Första ridturen 2009

God fortsättning på det nya året!

Första ridturen för året blev med Cirren, solen sken men det var kallt. Eftersom det är stenhårt ute och de inte är riktigt igång så blev det en lång skrittrunda idag. Det är skönt att ha dem klippta, även om det bara är på halsen, egentligen skulle jag behöva raka bort lite mer päls men jag vet inte om de kan ha täcken i hagen när de går med Lilleman. Borstade i alla fall av och satte på skydd och boots, sadlade och gick in för att värma bettet, varför kyla ner fingrarna? när det finns varmvatten 30m bort? Skrittade iväg ner genom skogen och var ute i lite över en timme.


Lite gos efter ett lyckat träningspass en höstdag.

RSS 2.0