En tur i blåsten

Skogen med Loppan....

Onsdag - Cirren

....


Hoppeli hopp

Idag blev det lite hoppning för Loppan. Ett plank, några däck och ett räcke. Planket var ju lite konstigt först men bara hålla och och styra rakt på så gick det toppen! Räcket var heller inga problem, lite lat var han idag, (eller om han tyckte att det var för lågt, ganska troligt...), och däcken hoppade han riktigt bra över. Pappa hade tagit med sig nya större däck hem (som vi egentligen skulle ha till fodringskrubborna, men tja dem passade inte så det blev hinder av de). Riktigt bra bakbensteknik har den lilla hästen och det känns.

Är ju banträning i forserum nästa onsdag, skulle vara roligt att vara med över någon lägre höjd så han får komma ut lite. Vi får se, i så fall är det dags att lastträna också.


Lösgalopp typ

Smulan fick också gå ner på ridbanan och springa lös. Beauty får dock inte vara lös, det tycker hon är alldeles för roligt så Smulan skulle nog få en hjärtattack om Beauty for runt som hon brukar göra när hon är lös på banan. Vi sprang i alla fall runt för att Smulan skulle få roa sig lite. Tror dock att Beauty tyckte att det var roligast...

Lilleman <3

Älskade Lillemannen!

Idag fick han ha benskydd för första gången i sitt liv. Vad är det sa han och lyfte ena! benet lite. Aja, det sitter visst där, då får det väl göra det då. Sen gick vi ner till ridbanan och lösgalopperade lite. Han var lite trött idag, men de har precis börjat gå ute på nätterna plus att det var ganska varmt. Sen övade vi lite inkallningskommando, (låter som en hund). Jag visslar - han kommer. Sen följer han mig när jag går iväg, travade till och med bakom. Han är verkligen rolig att arbeta med! Jag längtar till nästa år när det är dags för inridning.

Provridning

Idag var Cirren provridningsobjekt. Han skötte sig bra, är så himla enkel. Verkade dock inte vara helt på humör idag, men framridningen kändes väldigt bra. Ena ökningen var riktigt fin. Och han var pigg trots att det var väldigt varmt. Imorgon blir det nog en tur i skogen om jag hinner.

En sväng i skogen

Blev det med Cirren idag. Eftersom han gick ett så bra dressyrpass igår och ska provridas imorgon så tog vi en sväng i skogen och galopperade lite på en av vägarna. Men mest blev det skritt. Men som sagt, imorgon blir det provridning. Vi får se hur det går.

En sväng på ridbanan

Blev det med Loppan idag, men det var riktigt varmt, så blev inte så jättehårt. Till en början var han seg men när vi skulle galoppera blev det fart under fötterna. Ska se om det blir lite hoppning i veckan nu, ska bara orka med också efter de långa arbetsdagarna.

Dressyrritt

Idag blev det dressyr med Cirren på ridbanan. Riktigt bra gick han. Lite stark i framridningen, men sen när jag satt ner och krävde lite mer så mjuknade han och gick så fint. Började med att rida lite skänkelvikningar och därefter lite öppna, la in lite ökningar på långsidorna och ett par på diagonalen. Därefter galopparbete, först på volten och sen fortsatte vi med förvänd galopp på serpentinbågarna och sen runt fyrkanten i båda varven. Han har så lätt för sig. Avslutade med lite till trav och ett par ökningar till, sen travade jag av och skrittade en sväng runt fälten runt gården. Riktigt nöjd med passet!


Uteritt torsdag

Glömde skriva igår...

Mamma och jag var ute med Loppan och Cirren. Blev en ganska lång skrittrunda.

Borsta, borsta, borsta

Har roat mig med att borsta och trimma på hästarna idag. Så de är fina inför öppet hus på torsdag. Cirren har fått sin man friserad. Den är kort, men jag lagom. Nu kommer man se halsen ordentligt igen när man rider. Janne njöt av att stå i gången och pysslas med. Beauty och co tar jag itu med på torsdag och även Lilleman, som är så cool! Står på bakbenen och äter på träden.


Oj oj oj

Dressyrstjärnan har varit ute och rört på sig! Och så bra han gick idag. Ridbanan har varit ockuperad av löshoppningsring ett tag (har inte orkat/hunnit ta bort den) och sen har den varit för hård, men idag fick jag den nyharvad (tack mamma!!!). Så det blev ett dressyrpass med Cirren. Och som han gick idag, trodde han skulle vara svårare att få loss och få fram att arbeta men han är så mjuk och fin. Blev ett litet skrittavbrott när en kompis ringde för lite rådfrågning om sina hästar.

Blev en del skänkelvikningar idag och dem börjar verkligen sitta nu, snart orkar han nog hela diagonalen! Sen blev det några varv förvänd galopp åt båda hållen, han håller galoppen och bärigheten och balansen, vilket jag är imponerad av! Avslutade med några ökningar, men fick påminna herrn lite med ett par duttar med spöet. Haha, latmask. Sedan travade jag av och idag var han lååångt ner med näsan.


Något slags mellanting

Mellan dressyr och uteritt blev det idag med Loppan. Vi var nere i våran grusgrop och red lite, traven var fin men i galoppen blir han fortfarande väldigt stark och smiter ifrån att jobba ordentligt. Så nu får det nog bli lite mer dressyr inlagt i schemat, frågan är när jag ska hinna med allt. Det skulle inte göra något om dygnet hade lite fler timmar.

Skogen

Blev ytterligare en tur i skogen idag med Cirren, har inte ork och energi att sätta mig och rida ett hårt pass på ridbanan efter 11 timmar på jobbet. Även idag gick vi förbi det otäcka stället och fortfarande skulle vi nog dö. Men vi överlevde även denna gång. Blev en del samlad galopp också, känns riktigt bra, bara det att han är lite stark nu när jag inte hunnit rida så mycket dressyr de sista veckorna.

Jag tror att den äter upp oss...

Har varit ute i skogen en sväng med Cirren nu på kvällen, vi skulle gå förbi ett ställe där de lagt krossade takpannor, men lilla hästen trodde att takpannorna skulle äta upp oss, när vi väl tagit oss förbi de så låg det en stol mitt på vägen så den var ju också livsfarlig. Nästa pass blir dressyr på ridbanan. Får se om det blir imorgon eller på fredag.


"löshoppning"

Även Smulan har fått skutta över lite bommar på ridbanan när löshoppningsringen ändå stod uppsatt sen Lilleman hoppade, själv sprang jag med Beauty som hoppade som om bommarna var typ 1m höga, (15cm är väl mer rätt). Ingen ponny att låta små barn "skutta hinder i alla fall". Smulan tyckte att det var roligt att få racea runt lite och Plutten följde med in på banan för att klippa kanterna. Så hela lilla svarta familjen =)


Håll i dig

Det blev en skogstur med Loppan på kvällen, pigg och stark var han. Och galopperade på i full fart och tryckte i över rötter och grenar, sen höll jag på att hamna i mossan när han trodde att han såg något farligt, men det var borta lika fort som det dök upp... Saknade mina vantar som låg i den andra jackan jag haft innan idag. Är i alla fall jätteroligt att han fått sådan energi!


Löshoppning

Sista löshoppningen innan sommaren för Lilleman och han gör det så bra! Och han tycker att det är roligt också, jag behöver inte följa honom bara "släppa iväg" - Varsågod. Och sen be om galopp på kortsidan så sköter han resten själv, lite skillnad mot de andra två som man fick vara tre för att driva runt. Men nu får han sommarlov från löshoppning, ev så blir det lite lösgalopp och sen är det väl dags för lite longering och kanske tömkörning. Han ska vänjas vid benskydd också. Så massa nya saker att introducera.

Ett par biler från idag =)




Barbacka tur

Vädret har inte varit riktigt på min sida i slutet av veckan, åska och ösregn har det varit och sen har jag varit fullbokad. Men idag blev det i alla fall en skrittur med Loppa, barbacka runtikring gården. Ska nog lägga in ett hoppass i veckan tror jag.

Hjälp..... En grävling

Om ni bara visste hur farliga såna är? I alla fall om man frågar Loppan. Äter hästar gör de nog....

Blev en galopprunda med honom idag, pigg och stark. Han kollade så min balans är godkänd med några ordentliga bocksprång i full fart. Konstigt att jag inte är rädd för att åka i backen, skulle jag göra det så gör det nog djävulskt ont...

Ska försöka planera ihop helgen så jag hinner med allt. Det är mycket nu, har börjat jobba igen.

I full galopp

Idag blev det skogen med Cirren. Galopperade på en väg som är ganska lång så det går att bara galoppera på. Pigg som bara den var hästen, knappt att jag orkade hålla honom. Det får nog bli ett par dagars dressyrarbete för att få herrn att lyssna lite bättre.


Löshoppning måndag

Löshoppning nummer två för Lilleman. Och nu hade han fattat vad det handlade om och hoppade så fint så. *matte stolt*
Blir nog en till löshoppning innan sommarlovet och sen i höst blir det lite till hoppande, bla iväg till ridhus några gånger. Och sen får det väl bli en avstämning i början av nästa år så att allt sitter inför premieringen.

Än har han inte samma fart som sin mor, men det kanske kommer. Han hoppar i alla fall med god marginal och med fin språngkurva =)

Långpromenad

Med sällskap för en gångs skull. Loppan fick agera barnponny idag, och det gjorde han så bra. Själv gick jag bredvid med grimskaftet i handen. Blev en lång runda, tror att vi var ute närmare två timmar.

Cirren

Skrittade en sväng barbacka på ett av hyggena ovanför gården. Cirren tyckte det var hilma kul men det är så synd att det är helt förstört efter avverkningen =(


Loppan

Det blev ett lagom lång pass på ridbanan med Loppan idag. Avslutade med att hoppa lite över kombinationen som stod uppställd på ena långsidan, bara små hinder iofs.


En skrittrunda

På kvällen blev det med Loppan idag, har själv varit iväg hela dagen och var ganska trött. Lite kallt var det också, så linne och tunn jacka ovanpå var inte att rekommendera... Blev en lagom lång sväng och travade lite grann också. Imorgon blir det nog lite hoppning tror jag.



RSS 2.0