Kvällstur

Nu har det blivit riktigt varmt ju!

Så idag är några av höfälten slagna och vi fortsätter med de andra imorgon. Så inkörning av hö på torsdag (ev) och på fredag och kanske lördag. Det har växt dåligt i år, men förhoppningsvis är det mer än det ser ut.

Blev i alla fall en sväng i skogen med Cirren på kvällskvisten. Skritt, trav och galopp. Får nog se till att ridbanan harvas så vi kan ta ett riktigt dressyrpass någon dag.

Och Cirren

Var också med på långturen, med mig som pilot. Pigg och framåt. Blev ett par travökningar och en par riktiga ruscher i galoppen. Kul att de är pigga trots värme och betesövervikt. Har även slagit ihjäl de första blinningarna idag. Blä!

Lååångtur

Carita red Loppan idag, vi var ute och red i skogen, nedåt Hökholmen. Blev en hel del galopp. Perfekt för sommartjocka hästar. Planerar att hoppa i veckan, får se vilken dag det blir. Dags för annonsering också.

Lassträning en gång till

Smulan stod och tittade på när Lilleman lasttränades så hon fick också komma ut och titta på transporten. Lite mer matglad häst än den andra så hon klampade upp med båda fötterna på rampen och åt glatt ur havrebunken. Fortsättning följer här också...

Lastträning

Idag blev det lastträning för Lilleman och lite framsteg gjordes då han i alla fall satte hovarna på rampen ett par gånger. Nu är det bara att träna vidare.

En morgonsväng på midsommarafton 19e juni

Var ute en sväng med Loppan på midsommaraftons morgon. Solen sken! Och det var lagom varmt, först mötte vi ett rådjur som skuttade iväg mellan träden, därefter 3! älgar som stack iväg i full fart, ett par kor stod precis bredvid vägen i sin hage och blev nog mer rädda för oss än vad vi blev för dem. Ytterligare två rådjur hoppade sen iväg och avslutningen var en råbock som tittade på oss men sen bestämde sig för att det nog var bäst att ta det säkra före det osäkra och springa in i skogen. Så kanske skulle starta ett vildmarkssafari??? Eller vad tror ni?

Loppan var i alla fall pigg och glad med bra framåtbjudning. Skrittade vägen hem och bilarna börjar bli vardagsmat nu. Skönt det!

En tur i skogen

Blev en lite längre tur i skogen med Cirren idag. Red neråt Hökholmen och in på en av skogsvägarna där nere. Vägen var avspärrad med en kätting, tur att hästen går lika bra i skogen som på vägen... Antar att det stängt av pga crossar eller fyrhjulingar. Såg spår sist jag red där, men då var det bara avstängt från ena hållet.

Skritten kändes riktigt, riktigt bra idag när jag red iväg. Långa kliv genom hela kroppen. Trav och galopp kändes också bra. Nästa pass får nog bli på ridbanan.

Önskar alla läsare en Glad Midsommar nu!!!

Lilleman

Fick även han titta på transporten, men den är allt lite otäck. En fot på rampen idag i alla fall, vilket är ett framsteg, men han har bra balans den lilla hästen, något annat kan man inte säga. Morötter och äpplen lockade vi med idag, men nja han är inte så matglad. Men det är ju bara traggla vidare så går han snart in, vi har ju inte bråttom.

Hoppa lite hit och hoppa lite dit...

Blev skogen även för Loppan. Inte riktigt lika pigg som Cirren, men gick mycket, mycket bättre med dressyrsadeln så vi får försöka bli av med hoppsadeln nu och köpa en annan till honom. Tog det lite lugnt då han gått på bete precis innan vi red iväg. Får nog lägga in lite intervallträning med honom så han vaknar till lite.

Lastade även Loppan och han gick direkt på och stod nöjt och åt av höet och havren inne i transporten.


En skogstur med dressyrinslag

Idag blev det skogen med Cirren. Han var lite stark men har ju fått vila några dagar nu när jag inte varit hemma. En hel del travökningar blev det i alla fall och skänkelvikningar också. Nästa gång blir det nog ett pass på banan. Borde se om det är några tävlingar som man kan vara med på, så han får komma ut lite.

Sen har vi lasttränat idag, inga problem alls med honom. Skönt det!

Dressyrpass

Har inte riktigt haft ork för att rida ordentligt i veckan. Men idag blev det ett dressyrpass med Cirren. Han gick superbra!!!

Nu får de lite ledigt över helgen för jag ska iväg och hälsa på Beauty och Janne.

Skogen here we come

Idag blev det en skogstur med Loppan, han var mest intresserad av att äta på allt som fanns i närheten. Blev lite galopp och trav också, men mest skrittade vi. Ska försöka fixa iordning annonser på båda pojkarna så de kanske kan få bli tävlingsponnyer snart.

Transport träning

Fortfarande tycker Lilleman inte att man behöver gå in i transporten. Vad är det för konstiga påhitt undrar han. Så vi tränar vidare, ska köpa lite morötter och äpplen och se om det går att locka lite med dem.

Vaccinering

Lilleman och Smulan blev vaccinerade idag. Lite hemskt tyckte Smulan att det var. Känslig dam ibland. Lilleman märkte nog inte ens att han fick en kanyl i halsen. Coola lilla häst.

Clifden de l'Aulne

Nu är Beauty och Janne nere på Lofty stuteri hos Nina och Anders Gustafson, som lånat Clifden till Sverige i år. Spännande. Mamma och jag körde ner flickorna igår på morgonen. Och de verkade nöjda och glada. Janne är på väg in i brunst i veckan och Beauty brunstade över förra helgen så det dröjer några dagar där i alla fall.

Hoppeli skutt

Idag blev det ridbanan och lite hinder för Loppan. Skoj tycker han, men lite väl lågt för hans smak. Låg runt 80cm tror jag, får väl våga mig på att höja lite kanske. Så han inte tycker det är alltför töntigt. Sen övade vi lite gas och broms, kan vara lite si och så med det ibland, men det är för att jag vill rida med pyttesmå hjälper också. Och säger man till på skarpen så sköter han sig så himla bra. Imorgon får han nog ta det lugnt så satsar vi på lite hinder på söndag igen. Om jag orkar det efter att ha suttit i bilen hela dagen.


Lilla tjockisen

Cirren börjar bli lite för rund om magen, funderar på om man kan köpa någon sån där munkorg så han inte kan äta så mycket. Vi var i alla fall ute en sväng i skogen idag och galopperade lite, kondisen är det i alla fall inget fel på även om hullet är lite väl högt. Skönt det!

Full fart

Kände mig som Mulle och Molly när jag var ute med Loppan idag. Full galopp framåt, med vissa undantag när det for stackars skrämda rådjur iväg in i skogen. Skönt i alla fall att han är pigg. Men det var iofs kyligare ute idag.

Full fart

Kände mig som Mulle och Molly när jag var ute med Loppan idag. Full galopp framåt, med vissa undantag när det for stackars skrämda rådjur iväg in i skogen. Skönt i alla fall att han är pigg. Men det var iofs kyligare ute idag.

Dressyrpass

Idag blev det ett dressyrpass på kvällen med Cirren. Har varit riktigt, riktigt varmt idag, så vi väntade till kvällen. Var fortfarande ganska varmt, men solen hade i alla fall börjat gå ner. Kollade att gas och broms funkade. Och gjorde en hel del övergångar. Pigg och glad var han trots det varma vädret, så det blev avsvabbning med svamp och ljummet vatten efter. Härligt att rulla sig i dammet...

Lastträning Söndag

Vi fortsatte med träningen med samma hästar på söndagen.

Loppan fick vara först idag också, och idag satte vi mellanväggen i körläge så att det blev smalare att gå in, so what tyckte han och klampade på i full fart så jag tog den andra lediga sidan så jag slapp bli mos.

Cirren fick göra samma sak som Loppan, tittade till lite när det var smalare, men maten lockade mer.  

Janne var näst på tur, hon tyckte dock inte att det var något nöje alls med att gå in och ut ur transporten. Men vi fick som vi ville i alla fall.

Windy var helt inne och stod och åt, men lite otäck är den allt. Speciellt när det "bangade" till i lemmen.

Lilleman fick äta lite gott men satte bara en fot på lemmen, så vi får öva vidare, rätt som det är klampar han väl in. Men han är inte riktigt lika matglad som de andra hästarna, så det är svårare att muta honom. Vi får prova med äpplen eller morötter nästa gång.

Som sagt så åker Beauty och Janne till Clifden nästa söndag. Så det blir nog kanske lite lastträning på söndag eftermiddag för de ovan.

Lastträning Lördag

Transporten sattes på bilen för att träna lite lastning med några av hästarna.

Loppan var först på tur, han har inte varit inne i en transport på 3-4 år, men sprang i princip på. För där inne stod det ju en hink med lucern =). Ibland är man glad att man har matglada hästar.

Cirren gjorde likadant som Loppan, skrittade på och stod nöjt och mumsade inne i transporten. Backade av och gick in några gånger och det var inga problem med honom heller.

Janne var näst på tur, hon ska ju iväg till hingsten nästa helg och det är ju bra om hon går in. Först sa hon att nej tack, jag har ingen lust att följa med in. Men med lite mer tryck så gick även hon in.

Windy tyckte att transporten var lite läskig och var bara halvvägs inne, men havre och lucern är ju så gott...

Lilleman däremot fattade inte varför han skulle gå på ett svart monster, så han stod och tittade. Inget hisp, eller stress, men vi nöjde oss med att han åt på transportlemmen. Det är ju ingen panik med honom, han ska ju inte åka transport förrens till hösten.


Fredag 29e maj

Har haft noll tid och inte hunnit skriva här på ett tag.

I fredags var Cirren och jag ute en sväng i skogen. Blev en tur med skritt, trav och galopp.

RSS 2.0