Onsdag 25 februari

Cirren och jag var ute på grusvägen och motionerade igår. Den var alldeles lagom mjuk, men han var lite för stark. Serpentiner var inte alls roligt, men däremot att gå skänkelvikning var mycket roligare? Ju jobbigare ju bättre kanske han tänker? Annars känns serpentinerna enklare? Men han är iofs en lite arbetsmyra. Galoppfattningar blev det också några stycken men han blev lite för het då, så en del skutt ingick i gårdagens ridpass.


Grusvägarna är som sagt perfekta när de är lite mjuka på våren

Skritt

Skrittade en sväng på Loppan, han var lite varm i ett ben så vi tog det lugnt idag. Han gick rent, men lika bra att ta det lite lugnt när han var varm. Måste hitta en ny sadel till honom, har ingen som passar riktigt bra här hemma, i alla fall inte som passar oss båda.


Vinterlandskap

Just nu är det ca 1 dm snö och minusgrader här. Jag har passat på att vara lite förkyld igen. Det verkar vara ett envist virus i vinter... Har varit ute en sväng med Cirren i skogen idag. Lite lagom lång runda med både skritt, trav och galopp. Sen fortsatte vi med att öva på vacker tass. Han är riktigt duktig, den lille pojken. =)


Cirren

Idag har jag ridit en liten sväng på fältet med Cirren skritt, trav och galopp. Blev lite enkla byten, var inte alls tänkt så men han tyckte att det var roligt så då fick han vara med och bestämma lite =).

Sen har vi börjat öva på vacker tass också, eller spansk skritt. Johanna hjälpte oss på traven när hon var här i helgen. Han tycker att det är roligt, sen om det beror på att man får godis låter jag vara osagt...


Efter lite lek på ridbanan


Id-koll

Nu är smulan id-kollad och chipmärkt. Så bara att vänta på DNA-typningen nu. Skrev att de skulle kolla gulanlag också. Lika bra att veta säkert, även om det är så att både Smulan och mamma Janne har det.


Skogstur

Idag var jag och Cirren ute i skogen för första gången på länge. Han var som ett litet ånglok och tyckte att det var superskoj. Vi skrämde en älg på flykt och galopperade i skymningen. Lite väl laddad var han och bytte galopp för att jag inte släppte iväg honom och sen studsade han fram innan jag vann. Får nog bli en sväng imorgon också tror jag.


Måndag 9e februari

Även Cirren fick gå ett pass på fältet. Man får sån himla skön känsla när man rider honom, man vill inte gå av. Bara sitta där och "åka med". Får verkligen tvinga mig att avsluta ridpasset när det går bra. Sen har han sån energi också att han inte tröttnar utan jobbar på, även fast man ridit en timme. Han kommer bli bra! Det är jag säker på.


Måndag 9e februari

Hann inte skriva här i måndags och sen har jag glömt bort det.

Tack vare snön har det blivit mycket bättre underlag så jag red på ett av våra fält. Loppan gick riktigt bra, var lite väl stark i galoppen men höll alla fyra hovar på marken så att säga. Det är riktigt kul att de är så pass mjuka och lätta att rida trots att de haft en massa vila nu. Fin form och lätta för hjälperna.


Det har snöat inatt

Så idag var det bättre underlag än på väldigt länge. Jag red en stund på Cirren i månskenet nu på kvällen och han var så mjuk och fin. Känslan man får är bara så wow!!! Bra tyck i steget och lätt för hjälperna, härligt att de går så bra trots att de fått extra vila som inte var planerad.


Det var ett tag sen

Det har varit så dåligt underlag att hästarna fått extra vintervila. Men idag vågade jag mig på en liten ridtur med Loppan, vi var på ett av fälten och det var slask och under det stenhårt. Hoppas våren kommer snart. Han gick i alla fall väldigt fint och mjukt för att ha stått så länge. Lite bus var det i honom men han höll sig där han skulle, tur det med tanke på att underlaget inte var det bästa. Lite skritt, trav och galopp och skänkelvikningar i både skritt och trav hann vi med.


RSS 2.0