Colleen

Jag får väl presentera mig själv också.

Jag heter Colleen, är 22 år och bor på en gård på landet utanför Jönköping. Har jobbat på industri fram tills dec 2008 men är för tillfället arbetslös, men när man har 8 hästar i stallet så finns det alltid saker att göra. Jag började min bana som ryttare på Bankeryds Ridskola, som 3 åring. När jag var 6 år köptes den första ponnyn, Plutten, bättre läromästare får man nog leta efter. Han finns fortfarande kvar hos oss och fyller 31 år 1a maj. Att det blev connemaraponnyer var en ren slump. Bounty gjorde entre i mitt liv i april 1996. Med honom tävlade jag hoppning, han kom från ridskola och gick under smeknamnet avkastarkungen där, (det fick vi ju veta i efterhand såklart...) men jag fick bra balans tack vare honom. Han dog hastigt i kalkbrist i nov 99 och han är saknad. Efter honom har det blivit fyra ston och tre föl har sett dagens ljus hos oss.

Gymnasiet gick jag i Tenhult och deras hästlinje. Där utvecklades jag en hel del inom ridningen och även teoretiskt. Sökte till Hippologen direkt efter gymnasiet och kom in på ridlärarlinjen men tackade nej till den platsen och fick jobb som ridlärare på Bankeryd. Jobbade där under 1½ års tid, men tröttnade på att både jobba med hästar och att ha dem som hobby.

Just nu har jag två ponnyer under utbildning, Loppan och Cirren. Planerna för året är vi ska komma ut på lite tävlingar i vår.


Lover Boy

Lover Boy

Valack, f:2001, e Maam Hill u Kilfenora Windy ue Windy Day

Loppan är våran första uppfödning. Han har varit tuff sen dagen han föddes, men börjar nu mogna vid snart åtta års ålder. Inte heller han är tävlad men han ska ut på hoppbanan i vår och visa vad han går för, och sen säljas till en målmedveten ryttare som vill tävla på högre nivå.


Loppan och jag under ett arbetspass på ridbanan

Cirion

Cirion

Valack, f:2001, e Rolls Royce u Köhls Qulina ue Pommac

Cirren köptes som sexmånaders föl som sällskap och lekkamrat till Loppan. En underbar ponny som utvecklas posivit hela tiden. Visades på hingstpremieringen som treåring men räckte inte riktigt till så vi valde att kastrera honom. Är ännu inte tävlad med utbildad LA rörelser. Tanken är att han ska ut på tävlingsbanorna i vår och sen säljas till någon duktig liten ryttare som kan ta tillvara på hans kapacitet.


Känslan i den här galoppfattningen går inte att beskriva...

Bownty Black Barbel

Bownty Black Barbel

Hingst, f:2007, e Garryhack Frederick u Ballybawn Black Beauty ue Boden Park Finnard

Lilleman som han kallas till vardags är Beauty första föl hos oss, egentligen skulle han haft en ett år äldre bror men Beauty kastade sorgligt nog den dräktigheten, därför är Lilleman extra efterlängtad. Han är en väldigt lättlärd ponny,  men känslig. Varje gång det är dags för något nytt som verkning, vaccinering, id-kontroll mm så förvånas jag alltid över hur bra han uppför sig.

Under 2009 ska Lilleman börja sin löshoppningsträning, öva vidare på att visas förhand och sen blir det nog även tömkörning. Han matchas med sikte på hingstpremieringen 2010 och även treårstest på våren eller hösten.


Lilleman på betet i somras

Bownty Sunrise Riddle

Bownty Sunrise Riddle

Sto, f:2008, e Lofty Roderic u Janville ue Westside Fred

Smulan som hon kallas är Jannes första föl hos oss. Vi är mycket nöjda med henne så här långt. Inför 2009 ska hon gå på dagis och lära sig visning vid hand, åka transport, bada och annat som man behöver lära sig inför vuxenlivet. DNA-typning och id-kontroll står överst på listan inför nya året.


Smulan i somras, 1 månad gammal

Ballybawn Black Beauty

Ballybawn Black Beauty

Sto, f:1993, e Boden Park Finnard u Brown Heath ue Dangan Dun

Beauty och jag har tidigare tävlat dressyr med placeringar till och med LB nivå. Hon är utbildad högre och kan skolorna, förvänd galopp. Hoppkapaciteten är det inget fel på men hon är inte tävlad något. 2007 fick hon sitt första föl hos oss; Bownty Black Barbel efter Garryhack Frederick. Vi har nu börjat fundera på hingstval inför 2009.


Beauty och jag på dressyrtävling 2004

Janville

Jag börjar med att presentera Janville.

Sto, f:1992, e Westside Fred u Aran Delight ue Aran Flight.

Före detta tävlingsponny som tävlat med framgång både i Sverige och på Irland, numer är hon avelssto hos oss på Bownty Stuteri. Har i år (2008) ett stoföl efter Lofty Roderic, hans allra sista avkomma. Hon kallas Janne till vardags och kommer nog inte figurera så mycket i bloggen då hon som sagt är avelssto och lagt ridningen på hyllan. Kanske blir det lite promenadridning i vår/sommar/höst då hon inte är betäckt i år. Vi har börjat kolla upp potentiella pojkvänner inför 2009 men det är svårt.


Jag och Janne på ridtur strax efter hon köptes i nov 2006

Välkommen hit

Här kommer ni att kunna följa mig och mina hästar. Träningsupplägg, tävlingar och annat smått och gott som händer. Jag ska börja med att presentera hästarna för er. Och 1 januari kör vi igång med träningsdagboken. Jag gör det här för min egen skull, för att kunna gå tillbaka och titta hur det gått och vad jag gjort.

Colleen


RSS 2.0