GULTEST

Smulan och Janne har inte gulanlag, blev faktiskt överraskad av svaren, var nästan säker på att i alla fall Janne hade gulanlag, men inte då. Nu blev det helt plötsligt massa hingstar till att välja mellan!


Första dressyrpasset

På våren är det alltid någor särskilt med!

Cirren och jag tog en sväng ut i skogen först som uppvärmning och sen blev det ett litet pass på banan efter det. Han gick riktigt bra så nu är det bara att fila vidare.


Välkommen våren

Idag tror jag att våren har kommit, den är i alla fall här på besök!

Det blev lite framridning på grusvägen med Loppan för ridbanan var fortfarande blöt och geggig på ena halvan. Men han var väldigt pigg och att det blåste och knakade i skogen gjorde det inte enklare så jag tog galoppen inne på banan och sen hoppade vi ett räcka och några däck ett par gånger. Töntigt lågt tyckte hästen, så vi får väl hitta på lite nya saker nästa gång.

Och han gick så bra i galoppen idag, för första gången så orkade han verkligen bära sig ordentligt utan att jag hade hela hästen i handen!!!

Verkning och skoning

Idag var det hovvård på schemat. Och alla skötte sig bra! Jag missade allihop utan Smulan. Kom hem precis i lagom tid tills det var hennes tur. Och hon var så duktig så. Ensam i gången och lyfte fötterna så fint. *Stolt matte*

Snön töar bort rätt fort och det blåser en hel del så det gör väl sitt, men idag fick pojkarna ta det lugnt. Nya tag imorgon.

Hovslagaren imorgon

Imorgon ska hästarna få pedikyr. Hovarna börjar bli lite långa på ett par av hästarna. Så Loppan och Cirren ska få nya skor. Skippar snösulorna nu och hoppas att våren är på G.


Massa energi

Har Loppan.

Idag blev det vägen igen, det töar för fullt så det är kramsnöslask överallt utom vägen som tinat fram. Hoppas ridbanan tittar fram i veckan nu.

Full fart var det i alla fall på den lilla hästen. Idag la han även in några bocksprång här och var och galopperade på som om vi var jagade av indianer =). Men riktigt kul att det är så mycekt energi i honom nu, har väl kanske med att göra att han går själv och slipper bråka med de andra två.


Cirren

Rubriker är krångligt.

Cirren gick ett vanligt pass på fältet idag, plockade bort fårskinnspadden för att se om sadeln låg bättre och det gjorde den. Skrittade och travade runt lite grann och galopperade sen på i lite bättre tempo än han brukar. Pigg och glad blev han i alla fall. Men tror att han saknar sina skor lite, men han får ju nya på måndag.


Brottningsmatch med Loppan

Kanske inte riktigt. Men vi hade i alla fall dragkamp om tyglarna idag. Jag vann!!!

Han brukar ju vara svårövertalad men efter vårt lilla bråk så gick han som en klocka i galoppen =)
Hoppas han går lika bra imorgon. Red i alla fall på fältet, fortfarande en hel del snö. Först skritt ett tag och därefter trava fram lite och sen som sagt galopp.


Onsdag 25e mars - Cirren

Även Cirren gick ett pass på fältet. Skritt, trav och galopp för honom också. Och han skötte sig bra som vanligt.


Onsdag 25e mars - Loppan

Det blev ett litet ridpass på fältet. Skritt, trav och galopp. Riktigt pigg och stark i galoppen, han skulle nog behöva få sträcka ut ordentligt egentligen men jag är inte helt hundra på att underlaget är tillräckligt bra för det.

Gånger två

Även Cirren fick galoppera i den djupa snön, men vi tog lite framridning på ett av de andra fälten först.

Skorna blev avtagna innan ridturen för de satt lite löst och det är snart dags för skoning. Lika bra att ta av dem innan han trampar av dem.

Cirren tyckte inte att det var lika roande att galoppera i den djupa snön till att börja med. Men tredje gången piggnade även han till och fjärde gånger skuttade han på rejält uppåt.


Riktigt såhär mycket snö är det inte som tur är...

Djupsnö träning

Man får göra det bästa av situationen. Eller vad säger ni?

Det har kommit mer snö inatt, men nu är det kallare igen så nu är det pudersnö och blåst en del har det också gjort. Bildats drivor lite överallt.

Jag gjorde i alla fall iordning Loppan, det var strålande sol när jag tog in honom, men när vi är på väg ut genom dörren så har solskenet övergått till snöfall. Aprilväder???

Skrittade upp mot lilla fältet som ligger mitt i skogen, ganska djup snö där. Så skritt runt några varv och sen lite trav, och därefter galopp i snön. Han tog i som bara den, passade på att göra några bocksprång så matte höll på att ryka... Tänk om man hade den galoppen annars också =)


Jag vill ha vår

Lite dressyr på banan

Sen blev det litet dressyrpass på banan med Cirren. Hoppas vädret håller i sig nu, men det ska visst bli kallt igen säger de som vet.


Årets första hopp

Idag var ridbanan så pass bra att det gick att rida där lite. Fortfarande blött i ena änden. Travade cavaletti med Loppan och han var riktigt pigg. Galopperade på i en bra galopp. Sen blev det ett litet kryss som inte var mycket att bry sig om och därefter ett räcke på lite lagom låg höjd så här första gången som vi hoppar sen i höstas. Han gillar verkligen att hoppa!


Hoppelihopp i höstas

Promenad med Lilleman och Cirren

Cirren fick följa med Lilleman på promenad på fältet idag, men något bra moraliskt stöd var han nog inte. Båda var pigga och studsade runt. Det blir nog till att börja sätta träns på Lillemannen nu. Han gick i alla fall snällt inne på ridbanan och ställde upp fint sen.


Lilleman har kommit på att det går att man kommer åt grenar högre upp på träden om man stegrar sig

Snart framtinad

Snart är hela ridbanan framtinad. Nu är det mest massa vatten som står kvar.

Blev en skrittur i skogen med Loppan och sen travade vi lite över bommarna som ligger kvar på ridbanan sen i höstas. Om vädret håller i sig borde det gå att hoppa i mitten av nästa veckan!


Snart så ska vi nog kunna hoppa igen

Fredag 21a mars - Cirren

Jag glömde skriva om Cirrens tur igår ju.

Vi skrittade bara en sväng på eftermiddagen. De är ju inte helt igång så jag vill ta det lite lugnt emellanåt.


Skrittur på ett ungefär...

Idag blev det en lugn tur med Loppan. Tycker att han gått bra de sista dagarna så det blev en sväng mot skogen, får ju hålla oss på de upptinade vägarna där det inte är is. Skrittade en bit iväg och vände och skulle trava. Vaddå trava sa Loppan och skuttade glatt iväg i galopp.Sen blev det lite till trav på hemvägen och därefter skritt. Red ett halvt varv på ridbanan för att känna hur den var. Geggig....


Torsdag 19e mars - Cirren

Även Cirren fick gå ett litet pass på vägen. Skötte sig bra som vanligt. Blev lite skänkelvikningar och ökningar och galoppfattningar. Lite kyligt var det att rida så sent på eftermiddagen när solen börjat gå ner. Men det är ju som det är och det är ju bara att göra det bästa av det.


Torsdag 19e mars - Loppan

Missade att skriva här igår. Illa!!!

Det blev återigen ridning på grusvägen, enda stället som är bra undrlag nu. Gissar att det är mest isgata i skogen, där solen inte kommer åt på samma sätt.

Skippade martingalen och han var mer framme i handen men fortfarande lite försiktig med det nya bettet. Men tror att han kommer trivas med det sen. I alla fall skönt att slippa ha dragkamp med honom, för han är stark när han sätter den sidan till. Pigg och framåt var han i alla fall. Hoppas att ridbanan tinar fram snart så det går att hoppa lite. Ska kolla om det finns lite banträningar i närheten som man kan åka på. Och sen blir det väl vanliga tävlingar längre fram i vår.


Duktiga lilla dressyrponnyn

Även Cirren gick lite dressyr på vägen. Han är så duktig, hoppas att ridbanan blir ridbar snart, ska bli kul att känna på honom ordentligt då. Övade lite på några steg i ökad trav. Så kul att det kommit fram. Se upp på dressyrbanorna framöver när han kommit igång ordentligt!!!

Bilder som sagt på andra datorn. Lägger in imorgon!

Nya kläder

Inte riktigt kanske. Idag är våren här, solen har varit framme hela dagen och fåglarna kvittrar.

Loppan fick gå lite markarbete på vägen skritt, trav och galopp. Nytt bett och han gick bra på det, tog inte riktigt tag ordentligt men det kan vara för att han tycker att martingalen inte är något bra... Själv tycker jag att det är bra att kunna ha något att säga till om, men imorgon blir det ingen martingal så får vi se vad han säger om bettet då.

Bilder ligger på andra datorn, lägger upp några imorgon.

Uppställning

Idag har Lilleman övat på att ställa upp för kameran (och framtida visning...). Han var riktigt duktig.

Lägger in bilder imorgon för jag ska strax iväg.


Avmaskning

Lilleman och Smulan är avmaskade nu på kvällen. Båda skötte sig så bra =)
Mammahästarna kan vara såååå stolta!!!




Uteritt tillsammans

Loppan och Cirren fick komma ut ihop idag. Mamma och jag skrittade en sväng i skogen, men det är is och halt överallt nu, så det blir till att hålla sig på grusvägen ett tag tror jag.


Svårt att välja kategori när båda är i samma...

Lördag 14e mars

Missade visst att skriva igår. Det blev bara Loppan som fick komma ut och röra på sig. Ny tur på fältet, men idag satte jag på martingalen och bytte till pullarnosgrimma och jag fick mer att säga till om. Han tyckte dock att det var orättvist tror jag. Men det blev mer lagom fart på det hela. Det hade även töat en del så nu går det inte att vara på fältet mer. Bara till att vänta på att ridbanan blir okej nu. Håller mig på grusvägarna så länge antar jag. Det ska i alla fall bli milt väder hela veckan.


Sommarbete 2008

Du är lagom stor nu

Lilleman har varit ute i gången och pysslats med nu på kvällen. Reda ut man och svans, bortstas och lyfta fötterna. Snart sitter allt inpräntat i huvudet på den lille mannen. Idag passade vi på att mäta honom också och 145cm i mankhöjd är han nu. Så han har stannat av i växten nu. Hoppas han inte växer många centimetrar till nu. Max 3 annars har jag en liten häst istället för en lovande ponny i stallet...


Han har vuxit lite sen den här bilden togs...

Måste fixa lite nya bilder på honom


Jag har hittat en till knapp på Cirren

Den kallas ÖKAD TRAV, så jag är väldigt nöjd idag. Skrittade runt en stund på fältet och började sen att trava, han var mjuk och smidig, red lite serpentiner, och vände sen snett igenom och drev på lite extra. Mer framåt men inte mycket till längning. Men sen när jag vände upp och red rakt fram så plopp, började han öka några steg. Vilken överraskning =) fortsatte med traven en stund till och jo, ökningen finns där och kommer fram på kommando!!! Så idag är jag på riktigt bra humör. Han steg ytterligare några snäpp i mina ögon, han kommer bli en toppenponny i framtiden, det är jag övertygad om.


Visst ser han jätteinspirerad ut???

Rodeohäst???

Jag har en gul (blivande skimmel) i stallet som nog skulle passa som rodeohäst om någon är intresserad???

Nä, men skämt å sido. Loppan hade inte många hovar i marken idag när vi galopperade på fältet som var täckt av snö. Skrittade lugnt och fint gjorde han och inte en antydan till att vara på bushumör i traven men i första galoppfattningen så PANG, ponnyn exploderade i en serie bocksprång och ville galoppera fort, fort. Matte ville inte galoppera i samma hastighet, men hade inte mycket att säga till om idag. Han var för stark. Kanske borde börja med styrketräning... Eller sätta på en martingal imorgon så han inte får upp huvudet på samma sätt som nu. Egentligen skulle han väl behöva få galoppera av sig, men jag ville inte låta honom galoppera så fort eftersom underlaget inte är hundra.

Imorgon blir det ny tur på fältet om det inte är för kasst underlag.


Loppan, jag och Cirren en sommar för några år sedan

Och så kom snön igen

Cirren får ju vänta tills eftermiddagen innan jag kan rida honom eftersom han och Lilleman går själva i hagen. Och nu har det ju naturligvis börjat snöa massor igen (tydligen varnar de för 2 dm snö...). Kanske skulle man flytta från Sverige??? Det blev i alla fall en liten skritt och travtur med Cirren, men även om vägen är mjuk och bra så blir det grusklampar när det kommer snö på den. Kommer det mycket snö nu kanske man kan rida på fälten igen, men jag ser hellre att det blir vår nu. Så man kan börja träna och kanske tävla lite smått.


Piggelin

Idag sken solen på förmiddagen så jag passade på att rida Loppan innan stallet skulle fixas. Blev fram och tillbaka nere på grusvägen. Underlaget är lagom där nu, (eller var kanske jag ska säga för nu snöar det ute igen). Skrittade fram en stund och travade sen, han har ju bara skrittat det sista så det var bra med fart, ordentligt påskjut och sög tag ordentligt i bettet, jättebra! Ibland kan han fuska lite, men inte idag. Travade lite fram och tillbaka, ökade stegen och kortade tillbaka, vintervilan har nog gjort nytta! Sen var det dags för galopp. Ojoj, pigg och stark, knappt att matte orkade hålla honom i schak. Inte ett enda bocksprång under ridpasset, vilket jag hade räknat med. Ska bli skönt när snön försvinner och man kan börja galoppträna lite igen.


Full fart var det den här träningsdagen...

Onsdagens ridtur

Missade visst att skriva igår. Var ute och skrittade en sväng med Loppan, blev lite sent och väldigt kallt om fötterna den sista biten hem. Usch, hoppas nu att våren är på väg snart!!! Idag skiner i alla fall solen så det känns så härligt.

Loppan var i vilket fall lagom pigg, en stubbe höll dock på att sluka hela honom...


Putsar vidare på Lilleman

Han trivs med att stå i gången och bli pysslad med. Massageborsten är väldigt skön!!! Ska försöka att ta lite nya kort på honom också. Han är ju inte så liten längre.


Lilleman <3


Lång skrittur

Var jag och Cirren ute på idag. Det är kul att vara ute och skritta man kan fundera på framtiden och planera en del, men snart vill jag ha bättre underlag så det går att träna lite. Tror att hästarna skulle uppskatta det också.


Cirren under inridningen


Cirren några år senare

Samma runda som igår

Idag är det kallt och trist igen. Snöade på morgonen/förmiddagen. Men nu är det uppehåll igen. Hade slutat snöa när jag var ute med Loppan också. Idag var han piggelin igen, men inte som i söndags. Sen var det många otäcka rådjur som lurade i skogen. En älg lyckades vi också skrämma på flyckt. Som vädret och underlaget är nu så får jag nog hålla mig till mina skrittrundor ett tag till. Men skritta är ju väldigt nyttigt så inget fel med det.


Full fart i sommarvärmen...

Lilleman

Har fått stå själv i gången och fixas lite idag. Han är så duktig och trivs så bra när han får vara i centrum. Ska försöka komma ihåg att mäta honom nästa gång också, men mätstickan är inne i huset så det är lätt hänt att man glömmer den. Sen vill jag inte lämna honom ensam uppbunden heller.


Jag och Lilleman när han var liten

Och en till ridtur hanns med

Red Cirren på eftermiddagen när solen gått ner, men det var ändå ganska varmt. Och fortfarande ljust också. Skrittade en sväng i skogen först och red lite på grusvägen sen. I förmiddags när jag var ute med Loppan var det fortfarande is och snö på vägen men den hade töat undan under dagen. Men det var lite, lite hårt så vi travade mest och gjorde bara ett par galoppfattningar för att se så allt sitter.

Hoppas det fina vädret håller i sig nu så blir det ännu bättre att rida imorgon.


Vår, vår - jag vill ha vår nu!!!

En skrittur i solskenet

Ja, tro det eller ej?! Men solen har hittat fram. Så då är det bara att hoppas att all snö och is smälter bort nu då. Jag har varit ute i skogen och skrittat med Loppan. Han var inte lika pigg som igår utan idag var det mer lagom. Men sen så var han ju torr och det var mycket bättre väder idag.

Så länge snön och isen är kvar så kommer det väl bara att bli skrittrundor, men det är ju väldigt nyttigt det också. Imorgon blir det nog en längre sväng tror jag. Det är ju lite otäckt nu när man inte har koll på vad som finns under snön. Blankis är väl inte jätteroligt att ha under.


Fullt med energi

Loppan har ju som jag skrev sist tagit det väldigt lugnt det sista och då bunkrat upp energin. Så idag när vi var ute i skogen var han pigg och som ett ånglok, skritta var väldigt svårt och det var otäcka skogsmaskiner någonstans i skogen. Vädret visade sig från sin sämsta sida... Det har snöat sen igårkväll och under den nyfallna snön är det is. Jättekul att vara ute på en superpigg häst då. Det blev bara "skritt" idag i alla fall. Får se om snön och isen försvinner i veckan när det ska bli sol och några plusgrader igen. Våren är väldigt välkommen nu. Eller vad tycker ni andra???


På rakt spår

Cirren red jag på vägen idag, den var mjuk och fin att rida på. Vi skrittade, travade och galopperade i kanten av vägen. Han var pigg och glad, mjuk och svarade bra på hjälperna. Kul att det går så bra trots att jag inte hunnit rida så mycket det sista. Men snart borde våren vara här så man kan träna lite bättre.


Loppan har varit ute och skrittat idag

Loppan har ju varit lite stel i ena sidan efter att ha bråkat med Lilleman så han har tagit det lugnt. Idag tog vi i alla fall en skrittur barbacka. Det är inget fel på honom längre i alla fall, han var pigg och busig. Skakade på huvudet och skuttade runt lite.


RSS 2.0