Transport

Idag var rampen ren igen. Innan har jag haft grus på för att herrn ska gå på. Men idag provade jag utan och han har lärt sig att den är inte så farlig som den ser ut. Imorgon hänger jag nog in en krubba så får han stå och äta ur den när den hänger fast. Vi har kommit en bra bit på väg nu i alla fall, frågan är vad han säger när rampen fälls upp... Men det lär vi väl märka, kanske kan Loppan eller Cirren stå ihop med honom då.

Lilleman

Lasttränade Lilleman idag också, fortsätter tills han är helt nöjd med transporten. Och det går verkligen framåt. Nu går han in i princip direkt. Fortfarande har han lite bråttom ut, men nu går hela hästen in i alla fall. Men som sagt, vi tränar vidare. Idag lastade Carita ett par gånger också. Så i mitten av augusti borde han vara redo att åka iväg och träna löshoppning i ridhus hoppas jag.

Cirren

Red jag själv idag. Som sagt blev det en hel del galopp idag, pigg och framåt är han. Men ändå helt enkel att hålla. Konditionen verkar det i alla fall inte vara något fel på även om hullet är lite väl högt.


Loppan

Idag var Carita pilot när vi var ute och red en sväng i skogen. Blev en långrunda idag. Mycket galopp, nyttigt för de små tjockisarna. Och kul tycker de att det är också.

Skogen

Idag blev det en tur i skogen med Loppan, det är synd att vi inte har bättre vägar här, man rider en väg sen vänder man och rider samma väg hem. Lite trist. Tyvärr har det blivit sämre med vägarna när det avverkats en massa träd här och där. Blev i alla fall lite trav och galopp idag. Ganska pigg och framåt är han. Vad jag skulle önska var en lagom lång lite sluttande backe att galoppera i, det vore toppenbra. Men, men ridvägar är ju inte så enkelt att bara trolla fram tyvärr.

transportträning

Dagens träning i transporten fortsätter att gå med stormsteg framåt. Lilleman har dock egna synpunkter på hur man lastas. Vaddå gå rakt framifrån? Det går ju likabra att gå på från sidan, att han får "klättra" upp bekymrade inte honom nämnvärt. Sen gick han in själv när jag stod på rampen och pratade med pappa. Lugnt och fint gick han in, råkade välta havrehinken, funderade på om han skulle gå ut men havren lockade mer. Så in en bit till och välta hinken tillrätta och sen på sitt alldeles egna vis får han med sig hinken hela vägen ut till säker mark. Efter lastträningen blev det lite borstning och mys i stallet. På väg in i stallet höll han på att bli uppäten av en handduk som hängde på en av boxdörrarna och fladdrade lite i vinden.

Dressyr till musik

Idag hade jag på musikspelaren på telefonen när jag red dressyr på Cirren. Lite mysko tyckte han att det var i början, men aja.

Red mest lösgörande arbete idag, lite skrittpiruetter för att få loss ena sidan. Ökningar och minskningar i både trav och galopp. Herrn börjar bli riktigt bra. Bara en liten duktig ryttare som fattas honom nu.

Det går framåt

Snart kommer Lilleman älska transporter!

Nu går han snällt upp och äter sin havre inne i transporten, men han backar oftast ur och tuggar i sig den på transportlemmen, för att sen gå in och hämta en tugga till. Men idag stod han kvar några gånger i transporten och åt. Det är väl bara att kämpa vidare. Han har ju gått från envis åsna som växer fast till läraktig elev som tycker att det är liiiite otäckt fortfarande.

Efter lastträningen blev det en sväng in i stallet och lite borstning och ompyssling. Han trivdes som fisken i vattnet. Men en hel del vita strån i båda man och päls, var kommer dem ifrån?

Lördag 25e juli - Cirren

Idag fick Cirren agera "barnvakt", Nicklas och Carro var ute. Annars brukar Loppan få vara äran att vara barnponny men idag var han redan riden så Cirren fick bevisa att han klarar det lika bra. Och naturligtvis skötte han sig som sig bör av en connemara. Skritt och trav och ledas snällt i skogen. Underbara lilla ponny!

Lördag 25e juli - Loppan

Hoppträning!

Idag blev det lite skutt på ridbanan. Först en ordentlig framridning med check att gas och broms funkade som de skulle. Pigg och glad häst. Skritt - galopp - skritt - galopp rekommenderas för att få igång hästarna ordentligt, Loppan blir riktigt alert av den övningen. Vi började med att hoppa ett litet räcke på 60cm, hoppade på volt och det är knappt värt att ta i för att komma över tycker han. Så det börjar väl bli dags att höja lite nu. Därefter hoppade vi över däcken, här tar han verkligen i, gäller att stå ordentligt i stigbyglarna så man inte får en extra skjuts. Avslutade med planket, men det var ju löjligt lågt så jag höjde ett hål så det i alla fall blev 90cm. Hästen tyckte fortfarande att det inte var mycket till höjd, men matte måste få lite tid att vänja sig vid höjderna. Han behöver komma till en duktig tuff liten ryttare så han får lite uppgifter att bita i istället för mina pyttehinder.

Fredag 24e juli - Loppan

Lång skrittur i skogen.

Hade tänkt ta ett pass på ridbanan men kvällen var så härlig så det blev en tur i skogen istället. Lördagen ska ägnas åt hoppning har jag tänkt mig.

Fredag 24e juli - Cirren

Dressyrpass på ridbanan.

Det var ett bra tag sen vi var på banan och red. Men herrn skötte sig som han alltid gör. En större arbetsmyra får man nog allt leta efter. Jättesvett efter dagens pass som innehöll mest mjukgörande övningar och en del galopparbete. Blir fortsatt dressyrarbete lördag och söndag. Ska se om jag lyckas få syster att filma en dag också.

Torsdag 23e juli - Cirren

Som sagt ösregn och åska är ingen rolig kombo, så en kort sväng blev det bara.

Torsdag 23e juli - Loppan

Blev en kort skrittur i ösregn, Carita som pilot. Men när det började åska, då gav vi upp och skrittade hem.

Onsdag 22a juli - Lilleman

Det går framåt!

Nu är transporten inte längre totalt livsfarlig. Vi tragglar vidare, har varit ett par dagars uppehåll, men nu fortsätter vi med den dagliga lastträningen. Har ju inte jättebråttom än. Men snart får han allt stanna kvar så vi kan börja åka iväg och träna hoppning i ridhus inför premieringen till våren. Han har dock fortfarande sommarlov från löshoppningen och vi inriktar oss på lastträningen OCH han tycker faktiskt att det är roligt. Kommer ner från betet när man ropar och vill helst inte gå från transporten när vi är klara.

I mitten av augusti har jag tänkt att dra igång löshoppningen igen. Ska väl inte bli alltför många gånger inför premieringen. Upp på rätt höjder tror jag inte är några problem att ta sig på ett par, tre träningar. Bara visningsträningen kvar att befästa sen. Ställer upp gör han fint. Tack för bra balans!!!

Onsdag 22a juli - Loppan

Red Loppan samtidigt. Gick riktigt bra, fin form hela passet, han börjar stärka till sig. Ska lägga in lite hoppning i helgen tror jag. Var ett tag sen vi hann med det. Banan har inte varit så bra nu när det är varmt.

Efter ridpasset blev det duschning, otäckt värre i början men ganska skönt när man slutade fjanta runt.


Onsdag 22a juli - Cirren

Idag red Carita Cirren, lite dressyr på fältet. Roligt att se hur han går för någon annan. Och han såg lika trevlig ut som han känns. Efter ridpasset blev det duschning, för att bli av med all svett och sen rullades det tacksamt i dammet i hagen...


Cirren 20e juli

Var ute en sväng i skogen med Cirren. Dags att börja banta honom lite grann tror jag. Sadeln passar inte riktigt som den ska. Så intervaller kanske jag skulle lägga upp. Så han tappar några kilon.

Loppan 20e juli

Loppan var barnponny idag. Söta Tea var ute och red en sväng i skogen med honom. Och han var så snäll! Mest skritt men även lite trav på fältet också.

Fredag 17e juli

Blev en tur i skogen med Loppan igår, mamma gick med en sväng och plockade kantareller. Sen tog vi varsitt håll hem. Lite galopp bland alla odjur blev det. Idag har det åskat så ingen ridning. Imorgon börjar semestern!

Torsdag 16e juli

Var ute en sväng med Cirren, blev lite dressyrande på ett av våra höfält. Kolla så alla knappar funkar. Och han gick riktigt bra. Red mest olika vägar och även lite ökningar, och övergångar.


Onsdag 15e juli

Har inte hunnit med att skriva här.

I onsdags var jag ute med Loppan en sväng i skogen, tog en gammal väg som vi inte ridit på länge. Förr var det en underbar ridväg, men sen avverkade de för snart två år sedan så jag brukar aldrig rida där längre, dagens tur påminde mig om varför... När man kommit förbi alla stenar (makadam) så är det helt okej underlag, till man kommer till nästa förstörda plats, ett hygge, som är omöjligt att hitta på nuförtiden. Jättetråkigt, då det var väldigt bra där innan.

Loppan var i alla fall pigg och glad och det blev både skritt, trav och galopp. Sen fick jag ta en promenad över hygget för jag hade ingen aning om var vi skulle gå. Lär nog ta ett tag innan jag rider där igen...

Kantareller i skogen

Var ute och red en sväng i skogen med Loppan idag. Och jisses vad med kantareller det växte på ett ställe. Har iofs sett kantareller tidigare i år (innan midsommar...) Kanske skulle bli en sväng med korgen någon dag? Mest för nöjes skull, för jag äter inte själv.

Loppan gick i alla fall rätt bra, nu när det blivit kallare och tristare väder så vaknar hästarna till igen. Både plus och minus med vädret med andra ord. Blev mest trav idag, för att jobba på formen. Blir nog hoppning i nästa vecka om banan är bra.

Åsktur

Japp, idag började det åska när jag var ute med Loppan. Som tur var på rätt långt avstånd och det kom inte närmare heller. Hade inte varit alltför roligt att vara ute i skogen när det börjar blixtra och ha sig. Blev i alla fall en vanligt tur i skogen, med galopp uppför lite backar. Provade gamla dressyrsadeln, men den ligger inte så bra, så får väl sälja den också. Sadlar är verkligen inte enkelt.

Promenering

Idag fick Lilleman komma ut en sväng från betet. Skottkärrorna utanför stallet var lite otäcka, och att gå in och vända i Cirrens box var väl sådär roligt. Änvärre att gå ut sen, när det var solkatter på golvet. Men att bli borstad var så skönt! Och hovarna lyftes fint, en efter en. Tränsa var inte heller några problem. Sen ut och promenera runt lite, övade på kommandon. Och sen umgicks vi lite med transporten. Han har ju på något vänster fått för sig att den är farlig.


Känsla

Man får en sån bra känsla när man sitter på Cirren! Idag har vi jobbat med galoppen, samling - ökning - samling. Han har lite enklare för höger galopp, men vänster är inte långt efter. Blev även några travökningar. Det mesta börjar falla på plats. Nu gäller det bara att hitta en duktig ryttare som kan ta tillvara på honom och matcha honom vidare mot större mål.



Regn

Idag har sommarvärmen tagit semester. Är iofs fortfarande varmt, men kallare än det varit på länge. Blev en tur i skogen med Cirren. Tänkte att jag skulle kolla in hur det såg ut i skogen där de avverkat för ett par veckor sen. Inte så farligt sönderkört faktiskt. Bara lite grann, plus att man inte känner igen sig knappt. Tänk vad lite träd kan göra.

Vi begav oss ner till våran galoppväg och tog en sväng fram och tillbaka där. Sen blev det travökningar och galoppfattningar på en av sandvägarna på hemvägen. Kändes riktigt bra, ökningarna sitter snart! Så roligt.

Oh my god... vad är det där???





En sån här höll på att äta upp Loppan idag, eller det var väl flera, och inte var de ute efter att äta upp oss heller. Otäcka var de i alla fall. Men vi tog oss vidare när stackarna flydde iväg från oss. Sen blev det ett pass på fältet. Gick riktigt bra idag! Galoppen kändes väldigt bra.

Svettigt värre

26 grader... Klockan åtta på kvällen.

Det är alldeles för varmt att rida innan solen börjat försvinna. Så idag blev det en tur vid åtta på kvällen, red bort till ett av våra fält och red lite dressyr där. Kollade att gas och broms funkar nu när han vilat ett tag. Herrn har lagt på sig lite så men är fortfarande arbetsmyra, så supersvettig blev han. Så vi övade på att duscha oss efter ridningen. Helt okej, och extra skönt med ljummet vatten tror jag nog att han tyckte. Ännu lyckligare blev han när han fick komma ut i hagen och rulla sig i dammet.



RSS 2.0